Køkkenfronter i træ

Skal man vælge køkkenmøbler bliver man også nødt til at træffe en beslutning om selve fronter. Køkkenfronter skal for det første være funktionelle. Derudover skal de kendetegnes ved unik design, som vil give vores køkken stil. Ud over det spiller materialer, fronter er udført af, en stor rolle.

Der er både fordele og ulemper ved alle materialer. For at kunne træffe en god og ikke mindst bevidst beslutning vil det være en fordel at lære hovedmaterialer, som fronter udføres af, at kende.

bordplader i træ

Det primære, mest populære materiale, som fronter udføres af, er simpelthen træ. Træfronter ser godt ud i alle interiører. De giver rummet varme og charme. Oliebe­handlede el. lakbejdsede fronter er de mest eftertragtede, for så kan man godt beun­dre naturtræets skønhed.

Dog er træfronter ikke den billigste løsning. Selvfølgelig kan vi også udføre fronter i fyrretræ, som bliver meget billigere end fronter af eg. Desværre er de samtidigt meget mindre holdbare. Patinering, som giver køkkenet karakter, er en ny metode til vedligeholdelse af træ. Der er i øvrigt flere fordele ved træfronter. Træ lader sig nemt bearbejde, så det får præcist den smukke udformning, man måtte ønske sig. Ud over det kan man efter egne præferencer en gang imellem skifte træets farve ved at lakere el. male det.

Naturtræ passer rigtigt godt sammen med tilbehør i aluminium el. metal, så man må gerne kombinere det med forskellig slags hvidevarer og køkkengrej. På den anden side er træfronter et stort ansvar. Det er enormt vigtigt med regelmæssig vedligehol­delse. Man kan godt sige, at træ lever hele tiden.

Ved ukorrekt vedligeholdelse er der risiko for, at træ bliver deformeret el. udtørret. I så fald vil der kunne ses ridser, som, bortset fra ophobning af snavs i ridserne, kommer til at ødelægge den visuelle effekt. Rigtig gode visuelle effekter kan også opnås ved at kombinere træ med mælkeglas.
Det vil uden tvivl være anbefalelsesværdigt at anvende den slags fronter til visse skabe, fx hængeskabe.

Idet der findes mange flere forskellige typer fronter, vil det være en fordel at gøre sig lidt bekendt med alle typerne, før man skal købe. På den måde sikrer du dig, at du ikke bliver overrasket over, hvad der kommer til at ske ved brug af den type fronter, du har valgt.

Se nye Viking kollektion

Se vores massivt træ fronter.

Napisano w Materialer