Sandblæsning af træ

Sandblæsning af træ – hvad er det for noget?
Sandblæsning af træ går oftest ud på fjernelse af den bestående overflade vha. slibemidler (med forskellige kornstørrelser, afhængigt af ønskede resultater), som ved hjælp af luft under tryk blæses på overfladen. Trykluften leveres af kompressorer med passende effekt. Sandlæsningsresultater er virkeligt gode, og man kan godt sige, at de er langt bedre end resultater af manuel overfladefjernelse.
bordplader i træ

Hvad er formålet med sandblæsning af træ?
Sandblæsning af træ kan give fremragende resultater. Der kommer uregelmæssige fordybninger og furer på overfladen, så møblerne får et yderligere historisk præg. Efter omhyggelig fjernelse af støv og fedt fra overfladen må den gerne bejdses og lakeres efterfølgende.

Resultatet bliver helt uovertruffet. Indretter vi et rum i vores hus med sandblæste møbler kombineret med rå mursten el. keramiske fliser, der efterligner sten, får vi et imponerende resultat. Vi vil have en fornemmelse af at besøge et interiør, som stammer fra en anden epoke. Ikke en epoke, hvor Solkongens Frankrig forsøges efterlignet, men en rå, men samtidigt hyggelig og varm én (især i kombination med levende ild – fra pejsen el. stearinlys). En epoke, som i virkeligheden er meget svær at beskrive, men som i 100% er vores egen. En fuldstændig uforlignelig epoke.
Tidløs stil?
Retro stilen har altid været til stede hjemme hos os, det er den nu og mest sandsynligvist fortsætter tendensen også fremover. Det er ikke et sammentræf, at vi godt kan lide det, der vækker erindringer om de gamle dage – selv hvis ikke det er mindeting, der er direkte forbundet med vores liv. Vi kan godt lide at have genstande med sjæl omkring os. Ting, der har turbulente historier med i bagagen, historier, som ofte er gået i glemmebogen for længe siden. Retro stilen, dvs. stilen, der minder om fortiden, er både noget mystisk og samtidig enormt hyggeligt og varmt for os.

Oftest er det sådan, at vi ikke indretter hele lejligheden i retro stilen, men den kommer til udtryk de mest intime steder hjemme hos os – pejsekroge, atelierer, hjemmekontorer, hyggekroge, hvor vi bruger timer på at læse el. drikke kaffe. Vi elsker varme og halvmørke, som efter vores mening matcher retro stilen, vi elsker stearinlys-hygge – stearinlysene giver punktformet lys, så der skabes en meditativ, koncentrationsfremmende stemning.

Det er nemlig det, vi har brug for – at stilne vores mentale aktivitet og komme i kontakt med fortiden. Nogle gange har vi mere brug for det end for at se 50’’ fjernsyn med hjemmebiograf, som ofte har kostet lige så meget som en personbil i mellemklassen.

Se  vores fronter eksampler

 

Napisano w Uncategorized