Moderne køkkener – hvad vil det sige?

Flere betydninger kan gemme sig bag begrebet moderne køkken. Køkken er et særligt, enormt vigtigt værelse i huset, som er værd at indrette således, at det virker frisk og idérigt, uden at ødelægge køkkenets praktiske funktion. Men hvordan burde et moderne køkken se ud – hvad vil det egentlig sige, at køkkenet er moderne?
bordplader i træ

Minimalistiske former – møbler uden beslag
For at være moderne skal køkkenet uden tvivl være minimalistisk. I dag er minimalismen en meget almindelig trend, hvor der ikke er plads til det overvældende, det storladne, og hvor alt skal værre harmonisk. Vi foreslår for det første enkle, minimalistiske møbelformer. Moderne køkkenmøbler udføres ofte uden beslag.

Skabe forsynes med særlige anordninger til stille og blød lukning, som sikrer, at alle fronter lukkes nemt – meget stille, næsten lydløst. Det hele får køkkenet til at virke frisk, og de anvendte tekniske løsninger er smarte og brugervenlige. Herved opnås, at køkkenet bliver et moderne sted i huset; et sted, som er fuldstændigt tilpasset livsstilen og hverdagens travlhed.

Åbent el. halvåbent køkken
Oftere og oftere vælger vi åbne el. halvåbne køkkener. Den slags køkkener udgør en af de mest populære indretningstrends. Åbent rum mellem køkkenet og daglig- el. spisestue giver indtryk af mere plads i lejligheden. Derfor er denne løsning særdeles velegnet til små lejligheder, hvor det kniber med pladsen og i ethvert hus, hvis beboere sætter stor pris på rummelighed, komfort og moderne udtryk.

I et åbent køkken er der mulighed for at – under madlavning – snakke med familiemedlemmerne el. gæsterne, der sidder i dagligstuen. Ud over det kan maden, så snart den er lavet færdig, hurtigt bringes ud i stuen og serveres. Endvidere tjener indretningen som en opfordring til fælles madlavning, hvor både gæsterne og værterne er med på teamet. Og fælles madlavning sammen med venner og familie bliver til et mere og mere populært husligt gøremål!

Med en køkkenø bliver fælles madlavning, hvor der er flere mennesker involveret, nok nemmere. I moderne interiører er køkkenø en løsning, som man oftere og oftere støder på. En del af øen kan hænges op. Derved opnås, at man får et ekstra bord, som både kan tjene som en madlavningsplads og et praktisk lille bord til spisning af færdigretter. Køkkenø kan også udformes som en lang række møbler med flere rummelige skabe og praktisk, langt arbejdsbord, hvor der bliver plads til flere køkkenmedhjælpere.

Køkkenøer er multifunktionelle. En køkkenø fungerer ikke kun som et ekstra arbejdsbord, den kan også forsynes med køkkenvask og kogeplade.Et køkken med køkkenø er altså ikke kun en spændende og moderne løsning, men det er for det første en meget praktisk løsning, som kan udformes på flere forskellige måder.

Napisano w Uncategorized