Køkkenbordplader i træ

Køkkenbordplader i træ er lidt mere krævende i brug, men overfladerne kan ganske nemt fornys el. renoveres. Når brugstegn bliver forholdsvist tydelige kan problemet løses ved at fjerne den udvendige overflade vha. et specielt udviklet værktøj, og dernæst påføre et nyt lag imprægneringsmiddel. Til produktion af køkkenbordplader anvendes solidt træ og træ limet i flere lag, som er mere modstandsdygtigt. Limning eliminerer naturlige fiberspændinger, som er ansvarlige for ekspandering og revnedannelse i solidt træ. For så vidt gælder holdbarheden har også type af det anvendte træ en stor betydning.

bordplader i træ

De mest anbefalede træarter er hårde løvtræer (fx bøg, eg og ask) samt eksotisk træ (fx teak, merbau og iroko), som er mere modstandsdygtige over for fugt.

Desuden indeholder eksotisk træ olier, som virker som naturlige imprægneringsstoffer. Man kan godt sige, at i virkeligheden er korrekt imprægnering nøglen til succes. Rå køkkenbordplader skal lakeres el. behandles med olie. Lak giver mulighed for at bevare træets naturlige farve inkl. årringemønsteret. Dog, når man sammenligner med olier, som trænger dybt ind i køkkenbordpladens overflade, bliver lakken hurtigt slidt og garanterer knap så god beskyttelse mod høje temperaturer.

Oliebehandling giver mulighed for at bevare den naturlige struktur, på den anden side bliver oliebehandlede køkkenbordplader mørkere med tiden. Skader i lakken gør, at vi bliver nødt til at reparere hele køkkenbordpladens overflade. Efter oliebehandling kan vi renovere kun den del af overfladen, hvor der forekommer skader.

Køkkenbordplader i træ lader sig nemt tilpasse alle, selv de mest ualmindelige overflader, idet de er nemme at behandle. Ud over det er de varme at røre ved, og dæmper enhver form for lyd. Stemningsfuld indretning med træelementer giver interiøret en mere venlig karakter.
Alligevel skal man huske, at der kan komme ridser på selv det hårdeste træ. Er det tilfældet vil der være en risiko for fugtindtrængning. Derfor må man aldrig skære el. sætte varme gryder direkte på køkkenbordpladen, idet det kan føre til misfarvninger

Se vores brede tilbud

Napisano w Uncategorized