Køkken i provencalsk stil

I et køkken i provencalsk stil får man et indtryk af, at der dufter af krydderurter. Det er oftest holdt i hvidt, lys violet og ecru farver og peppet op med blomsterdekorationer. Navnet på Provence bringer os til violet marker, der dufter af lavendel og sød vin. Et køkken holdt i provencalsk stil er yderst romantisk, stemningsfuldt og indrettet med smukke skabe og vandrette loftbjælker, der alt tilsammen vidner om, at sjælen i allerhøjeste grad har været med i indretningen.
bordplader i træ

Essensen af det provencalske køkken er nok møbler, heriblandt et stort bord el. fritstående køkkenø. Skænkeskab til opbevaring af køkkenartikler, ikke nødvendigvis fra samme serie og en stor, kvalitets køkkenvask med brugervenligt batteri og udtræksbruser.

Køkkenfronter skal absolut være udført i træ og malet med lyse farver. Køkkenet skal være rummeligt, så der er gode indretningsmuligheder. Ud over det skal der naturligvis være masser af naturligt lys.

Det er en god idé at udsmykke køkkenet i provencalsk stil med forskellige dekorationselementer. Hør- el. foldegardiner og blonde cafégardiner i vinduerne vil være det perfekte match. Pladsen på hylderne skal indtages af forskellige typer pyntegenstande: hæklet pynt, dekoration i træ, glasbeholdere til pasta, keramikskåle m.m.

Endelig er tørret provencekrydderi hængt op et sted, fx i et hjørne, med pyntesløjfe bundet rundt om krydderiet, også et must, hvis indretningen af det provencalske køkken skal sidde lige i skabet.

Napisano w Uncategorized